ЦВК оголосила результати виборів за партійними списками

Читать на русском
Центральна виборча комісія (ЦВК) оголосила результати позачергових виборів у Верховну раду 21 липня в багатомандатному виборчому окрузі (за списками партій).

Центральна виборча комісія (ЦВК) оголосила результати позачергових виборів у Верховну раду 21 липня в багатомандатному виборчому окрузі (за списками партій).

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Опора».

Як оголосила голова ЦВК Тетяна Сліпачук, партія «Слуга народу» за партійними списками отримує - 124 мандата, «Опозиційна платформа - За життя» - 37, «Батьківщина» - 24, «Європейська солідарність» - 23, «Голос» - 17 мандатів.

Нагадаємо, раніше Центральна виборча комісія визнала обраним ще 31 народного депутата. Додамо, що у парламент проходить 81 діючий народний депутат.

За чинним законом, за партійними списками обирають половину складу Верховної ради - 225 депутатів. Ще 199 депутатів отримають мандати мажоритарних округах. Така кількість обумовлена тим, вибори в 26 округах, які розташовані на окупованих Росією територіях, зараз неможливі.

Як повідомлялося, вже визначені переможці вже в 83 мажоритарних округах. Переважна більшість майбутніх нардепів - представники партії «Слуга народу». Так, з 83 визначених переможців 22 кандидати - самовисуванці, 4 представники «Опозиційного блоку» і по одному кандидату від «Голосу», «Опозиційного платформи - За життя», «Свободи» і партії «Єдиний Центр», інші кандидати - від «Слуги народу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: