ЦВК оголосила переможця на скандальному окрузі №50

Читать на русском

Центральна виборча комісія України в одномандатному виборчому окрузі №50 визнала народним депутатом України представника партії «Опозиційний блок» Руслана Требушкіна.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба ЦВК у вівторок, 6 серпня.

«На підставі протоколу окружної виборчої комісії про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі №50, Комісія встановила результати позачергових виборів народних депутатів України в ОВО №50, визнавши обраним народним депутатом України Требушкіна Р.В.», - сказано в повідомленні.

ЦВК прийняла постанову «Про факти порушення виборчих прав в одномандатному виборчому окрузі №50 на позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019».

«Виявлені Комісією обставини можуть свідчити про підробку виборчих документів, незаконне знищення виборчої документації, ухилення членів виборчої комісії від роботи комісії без поважних причин, згідно з Кримінальним кодексом України є кримінальним правопорушенням», - пояснили в ЦВК.

ЦВК звернулася до Нацполіції для проведення перевірки викладених у постанові обставин порушення законодавства на виборах в окрузі №50.

Раніше ЦВК встановила бездіяльність окружної виборчої комісії одномандатного вибірково округу №50 щодо нетранспортування в ЦВК протоколу про підсумки голосування з позначкою «Уточнений» та іншої виборчої документації.

Окружна виборча комісія також не провела повторний підрахунок голосів на трьох виборчих дільницях цього округу на виконання рішень судів. У зв'язку з цим поліція відкрила кримінальну справу за статтею про невиконання судового рішення.

Нагадаємо, 22 липня в Покровську почалися протести після того, як спостерігачі на дільниці виявили розбіжності в цифрах, зазначених в протоколах.

За підсумками підрахунку 100% голосів на виборах до Верховної Ради в одномандатному окрузі №50 перемогу здобув кандидат від Опозиційного блоку Руслан Требушкін. Він набрав 30,25% голосів (19795). При цьому на другому місці виявився самовисуванець Андрій Аксьонов, у якого 29,97% (19589).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: