Заволодіння землею: суд залишив заарештованим майно екс-посадовця Держземагентства

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не побачив підстав для скасування арешт з майна колишнього посадовця земельного агентства та його дружини.
Київський апеляційний суд

Суд залишив заарештованим майно колишнього начальника управління Державного земельного кадастру Головного управління Держземагентства у області Романа Кучера, якого підозрюють у причетності до заволодіння землею в Гатному під Києвом, а також його дружини.

Таке рішення 4 червня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги дружини підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд наклав арешт на землю площею 2 га у Вінницькій області, квартиру площею 53,48 кв. м і автомобіль Renault Kangoo 2012 року випуску Кучера, а також майно його дружини, а саме: 13 земельних ділянок загальною площею 35,92 га і нежитлові будівлі, загальною площею 6119,4 кв. м у Київській області. Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат дружини екс-посадовця подав скаргу, в якій просив зняти арешт з майна його клієнтки. Свою апеляцію захисник обґрунтовував тим, що це майно є у спільній сумісній власності, а тому, відповідно до частини 5 статті 170 КПК України, на нього може бути накладено арешт з метою забезпечення його конфіскації як виду покарання.

Водночас він додав, що це майно є особистою приватною власністю дружини Кучера. Вивчивши скаргу, судді відмовили в її задоволенні. Вони вказали, що це майно було набуте дружиною екс-посадовця під час шлюбу, а значить воно на праві спільної сумісної власності належить і підозрюваному. А тому існує обґрунтований ризик їх відчуження задля запобігання можливої їх конфіскації у разі доведеності висунутого обвинувачення в майбутньому.

Нагадаємо, Кучера відпустили під особисте зобов'язання. Також на нього поклали низку обов'язків, зокрема, прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає чи перебуває без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Також суд продовжив обов'язки віце-президента НААН Ануш Балян. Раніше суд також зняв браслет з екс-президента академії Василя Петриченка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: