США зацікавила ідея Зеленського щодо переговорів

Читать на русском
У США зацікавилися пропозицією президента України Володимира Зеленського про приєднання до нормандського формату Сполучених Штатів.

У США зацікавилися пропозицією президента України Володимира Зеленського про приєднання до «нормандського формату» Сполучених Штатів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив повірений в справах США в Україні Вільям Тейлор в інтерв'ю Європейській правді.

Нагадаємо, раніше Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну підключити до переговорів в Мінську представників США і Великобританії.

«Звичайно, треба, щоб інші учасники нормандського формату висловилися про те, що вони думають про приєднання США або Великобританії, але я можу сказати, що нам це цікаво», - заявив він.

За словами посла, на переговорах щодо цього США представляє Курт Волкер.

«Він також говорить, що зацікавлений в таких змінах і вже веде розмови на цю тему», - зазначив Тейлор.

Нагадаємо, в Кремлі заявили, що вивчать пропозицію Зеленського провести переговори в Мінську за участю Великобританії, США, Німеччини і Франції.

Водночас глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що нові пропозиції щодо Донбасу повинні враховувати резолюцію Радбезу ООН стосовно мінських угод і прямий діалог з «ЛДНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: