У ГПУ повідомили подробиці про хабар Гримчака

Читать на русском
Заступник міністра за хабар обіцяв вплинути на суддів Верховного суду, а також на чиновників Мінкульту і КМДА.

Затримані заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак і його спільник вимагали хабара за обіцянку вплинути на суддів Верховного суду, а також за вплив на посадових осіб Міністерства культури і КМДА.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 15 липня, повідомив спікер Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook.

Заступника міністра Гримчака затримали на хабарі: що пишуть у соцмережахЗаступника міністра Юрія Гримчака затримали на отриманні частини хабара – 480 тисяч доларів.

«За результатами попереднього розслідування встановлено, що вказані особи, за обіцянку забезпечити вплив на суддів ВСУ щодо винесення рішення на користь зацікавленої особи, а також за здійснення впливу на відповідних посадових осіб Мінкультури та КМДА, шляхом використання своїх службових повноважень, вчинили злочинні дії, спрямовані на заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом обману та зловживання довірою, в загальній сумі 1,1 млн доларів США», - написав Лисенко.

Він нагадав, що напередодні під час отримання частини коштів в сумі 480 тис. доларів Гримчак і його довірена особа О. (Ігор Овдієнко) були затримані. Вони підозрюються в скоєнні злочину за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення їм в підозрі і обрання їм запобіжного заходу.

Раніше в СБУ повідомили, що понад місяць стежили за заступником міністра МінТОТ і вилучали гроші, отримані як хабар, з обмінників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: