Затримання Гримчака: ЗМІ повідомили, на що призначався хабар

Читать на русском
СБУ понад місяць стежила за заступником міністра МінТОТ і вилучала гроші, одержувані в якості хабара з обмінників.

Управління по боротьбі з корупцією СБУ більше місяця стежило за тим, як заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрій Гримчак і пов'язаний з ним «помічник» Ігор Овдієнко отримували першу частину хабара.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 15 серпня, повідомляє 24 канал з посиланням на СБУ.

Заступника міністра Гримчака затримали на хабарі: що пишуть у соцмережахЗаступника міністра Юрія Гримчака затримали на отриманні частини хабара – 480 тисяч доларів.

Зазначається, що першу частину хабара Гримчаку і Овдієнкові передали раніше - у розмірі понад 600 тисяч доларів США. Ці гроші вони конвертували у «своїх» валютних обмінниках.

СБУ відстежувала ці операції, відразу ж вилучаючи гроші з обмінників, щоб не втратити їх, оскільки вони були прямим речовим доказом. Уся операція трималася в суворій таємниці, і керівництву обмінників «зашивали роти». Так тривало більше місяця.

Коли ж Гримчак домовився про час і місце передачі останнього траншу хабара в розмірі 480 тисяч доларів і на зустріч поїхав його «помічник» Овдієнко - Головний відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ в Києві та Київській області спільно з детективами Національного антикорупційного бюро України провів його затримання на місці передачі грошей.

Своєю чергою, заступник голови Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов у своєму Telegram-каналі розповів деталі справи.

«До вашої уваги таємниця слідства з НАБУ. Члену команди Порошенка - Гримчаку - інкримінується хабар у 50 000 доларів США, який він успішно розділив із співучасниками. Також фігурант підозрюється у вимаганні 1 млн доларів за змову з посадовими особами КМДА і Мінкульту за дозвіл на будівництво в одній з історичних місцевостей Києва», - повідомив Портнов.

Це підтверджує й головний редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, які написав на своїй сторінці у Facebook, що Гримчак використовував свої зв'язки для отримання дозволу на будівництво в історично цінних місцевостях.

«Гримчак використовував свої зв'язки з керівництвом іншого міністерства - Управління охорони культурної спадщини і заповідників Міністерства культури. Це управління, яке очолює Олександр Єпіфанов, віддавна відомий торгівлею дозволами на будівництво в історично цінних місцях, перш за все в Києві», - повідомив Бутусов.

Як повідомлялося, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак і його посіпака в середу, 14 серпня, були затримані за вимагання хабара.

Пізніше генпрокурор Луценко підтвердив затримання Гримчака і повідомив деякі подробиці справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: