Адвокат Гримчака заявила, що виявлені півмільйона – це «календарики»

Читать на русском
Адвокат Тетяна Матяш заявила, що правоохоронці не зафіксували факт передачі грошей Гримчаку.

Адвокат Тетяна Матяш заявила, що правоохоронці не зафіксували факт передачі грошей Гримчаку.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на адвоката Тетяну Матяш.

Заступника міністра Гримчака затримали на хабарі: що пишуть у соцмережахЗаступника міністра Юрія Гримчака затримали на отриманні частини хабара – 480 тисяч доларів.

«Там півмільйона - це були календарики», - заявила адвокат, зазначивши, що на даний момент не знає, де знаходиться Гримчак.

Нагадаємо, за даними НАБУ, 15 серпня детективи НАБУ викрили та затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, а також його помічника Ігоря Овдієнка на на хабарі розміром у 480 тисяч доларів.

Їм приписують здійснення впливу на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави, за інформацією правоохоронців, за це від Гримчак з помічником вимагали від підприємця неправомірну вигоду в загальному розмірі 1,1 млн дол. США.

Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тис. дол. США вони були затримані «на гарячому».

В автомобілі Range Rover, у якому був помічник Гримчака Овдієнко, правоохоронці знайшли 480 тисяч доларів, а в кабінеті заступника міністра – інші всі докази злочину. Кримінальне провадження розслідує спільна слідча група у складі представників НАБУ, СБУ та УСР ГПУ.

Пізно увечері, 14 серпня, дружина Юрія Гримчака Юлія повідомила, що у квартирі проводиться обшук ГПУ, а чоловіка начебто затримують.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: