Заступника міністра Гримчака затримали на хабарі: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Заступника міністра Юрія Гримчака затримали на отриманні частини хабара – 480 тисяч доларів.
Слово і Діло

Правоохоронці затримали заступника міністра у справах тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака за вимагання хабара.

Гримчак і його помічник вимагали 1,1 млн дол. «за вплив на рішення судів і чиновників Міністерства культури для ухвалення замовних рішень». Генеральна прокуратура, Служба безпеки та Національне антикорупційне бюро затримали їх під час отримання частини хабара – 480 тис. дол.

«Слово і Діло» подивилось, як у соціальних мережах відреагували на затримання заступника міністра.

«Доти, доки покарання за корупцію не стане неминучим, доки боротьба з корупцією не перестане бути видом спортивної риболовлі, корупціонери почуватимуться спокійно. Я реально не пам'ятаю випадків адекватного покарання за такого роду злочини», – написав Ян Валетов.

«Щодо затримання Юрія Гримчака більше питань, ніж відповідей. Мільйон доларів? За посередництво в дозволі на будівництво? В абсолютно чужому відомстві, яке до МінТОТ не має стосунку? Невже посередником не міг виступити працівник профільного відомства чи хтось сторонній? Чи не перебір заступника міністра наймати для таких дрібниць? Вибачте, але це якась хрінь. Від якої тхне», – вважає Кирило Сазонов.

«Я щиро радий за Сергія Горбатюка, Артема Ситника, Івана Баканова та їхніх підлеглих. Відмінна робота й хороша реалізація. Подивимося, чим закінчаться ці справи та в якому вигляді дійдуть до суду, але є надія, що ці затримання, як і плівки ВАКС, і справа «Роттердам плюс» можуть стати прикладом системної співпраці відомств. Окремо приємно, що всі троє або чужі для системи, або органічно до неї ворожі. Ів них потроху починає виходити», – написав Мустафа Найєм.

«З'ясувалося, що будувати збиралися в Києві, а хабар через Гримчака платили Міністерству культури, яке віднедавна дає дозвіл на всі будівництва в столиці. Хоча здавалося б, до чого тут Міністерство культури? Втім, мабуть, так здається лише людям необізнаним. А в реальності кожен гвинтик у цій системі, в тому числі й «голос Майдану» в Мінкульті, повинен мати свій зиск. І такі корупційні годівниці та годівнички є в кожному відомстві, навіть у тих, про яких ви ніколи не чули», – написала Вікторія Свєтлова.

«За Порошенка Гримчак 100% був чесним чиновником, близьким другом і соратником генерального прокурора. А за Зеленського випадково оступився. Його провини в цьому немає. Якби при владі залишився Порошенко, то він продовжив би бути 100% чесним чиновником і близьким другом Луценка», – написав Олександр Шум.

«Дивлюся, тут у Фейсбуці дехто дивується, що Луценко фактично визнає провину Гримчака. Тобто не змовчав, хоча Гримчак для Луценка друг. Ви зрозумійте нервовий стан Луценка – він усвідомлює, що йому скоро йти з крісла генерального прокурора в нікуди, але страшно не хоче цього. Тож навіть до затримання Гримчака вирішив примазатися, хоча це не його робота. Ну хто такий Луценко без влади? Дуже заможна людина з великим минулим і з великим багажем завданих образ у всьому політичному спектрі. Боязко йому. Він не лише Гримчака здасть у такому стані, він кого хочеш тепер здасть», – написав Юрій Литвин.

Нагадаємо, адвокат розповів нові подробиці затримання заступника міністра Юрія Гримчака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: