Чому Зеленський звільнив Безсмертного з переговорної групи в Мінську?

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Звільнення Безсмертного з посади представника України в політичній підгрупі ТКГ – кадрова поразка Зеленського.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов.

«Ситуація, коли людину спершу призначають, а за місяць звільняють, говорить про те, що аналізу, для чого Безсмертний потрібен в ОПУ, не робили», – зазначив Леонов.

На його думку, в команді президента, коли призначали Безсмертного, не могли не знати про те, що в політика чітка позиція в переговорах, і він відзначається жорсткими формулюваннями.

«Повернення Безсмертного до ТКГ сприймалось як продовження колишнього курсу в Мінському процесі, що заспокоїло багатьох, хто прагне перемоги України у війні з РФ», – підкреслив він.

Команда президента отримала критика в особі Безсмертного, з чим не стала миритися, додав експерт.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський обіцяє зробити все, щоб закінчити війнуСказано 19 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

«Показовим буде те, кого призначать замість Безсмертного. Тоді буде зрозуміло, в якому напрямку просуватимуться переговори між Україною та РФ, на чию користь», – уточнив він.

Політолог звернув увагу на заяву секретаря РНБО Олександра Данилюка, яку він зробив у інтерв'ю BBC Україна, про те, що «перемир'я на Донбасі досягнуте».

«Це тривожна заява, враховуючи, що в результаті так званого перемир'я продовжували гинути наші бійці», – акцентував він.

За його словами, в ОПУ хотіли показати, що їхні рішення вдалі, однак це перемир'я нічим не відрізнялося від попередніх і було порушене.

«Безсмертний чітко наголошував, що припинення вогню немає. Він не вписався в команду», – резюмував Олександр Леонов.

Нагадаємо, Зеленський звільнив Безсмертного з посади представника України в політичній підгрупі ТКГ. Як відомо, Безсмертний вважає, що причиною звільнення стала його публічна позиція.

Додамо, Володимир Зеленський пообіцяв зробити все, щоб завершити війну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: