Безсмертний прокоментував своє звільнення з ТКГ (доповнено)

Читать на русском
Роман Безсмертний, якого 13 серпня, президент України Володимир Зеленський відсторонив від роботи в Тристоронньої контактній групі, дорікнув главі держави.

Роман Безсмертний, якого 13 серпня, президент України Володимир Зеленський відсторонив від роботи в Тристоронньої контактній групі, дорікнув главі держави.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Безсмертного в Facebook.

За його словами, він дізнався про призначення і звільнення із засобів масової інформації.

«Стиль роботи ОПУ: зі ЗМІ дізнався про призначення і про звільнення з ТКГ в Мінську», - заявив Безсмертний.

Також Безсмертний прокоментував своє звільнення в прямому ефірі 24 каналу.

Безсмертний відповів, що все через його публічну позицію, адже він вважає, що Україна після загибелі військових під Павлопілем на Донбасі має припинити участь у Мінському процесі до зустрічі в «нормандському форматі».

Вплинула його позиція щодо тактики дій на лінії розмежування або в переговорній групі в Мінську.

«Останні місяці я відкрито і чесно говорив, як потрібно діяти», - сказав Безсмертний.

«Адже я розумію, що може бути далі, тому коректно висловлювався. Починаючи з того, що не можна не проводити військовий парад в умовах війни, його потрібно робити. Не треба дзвонити Путіну, а треба діяти, до того ж різко і послідовно», - заявив він.

І додав, що не може зрозуміти позицію, коли сильна Україна показує свою боязнь щодо неорганізованої Росії, і то, чому не відповідають на фронті, коли йде обстріл.

«Очевидно, що така позиція не «до двору». Тим більше, це право президента. Єдине, зараз шкода, що я витратив 2 місяці і за цей час підготував указ, який повинен унормувати роботу делегації. Також підготував проект закону, де закладена зовсім інша модель досягнення миру у війні», - додав Безсмертний.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відсторонив Романа Безсмертного від виконання обов'язків представляти Україну в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи. Відповідний указ був оприлюднений 13 серпня.

Відзначимо також, Безсмертний розповів, коли чекати зустрічі «нормандської четвірки».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: