Україна має вийти з Мінського процесу – Безсмертний

Читать на русском
Україна мала б припинити роботу у Мінському процесі, поки не буде зібраний Нормандський формат.

Після загибелі чотирьох військових на Донбасі Україна мала припинити участь у Мінських переговорах.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив представник України з політичних питань в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний в ефірі телеканалу ATR.

Дзвінок Путіну. Чекати ескалації чи перейняти тактику Ізраїлю?Президент України Володимир Зеленський в середу, 7 серпня, провів термінові телефонні переговори з російським лідером Володимиром Путіним у зв'язку із загибеллю 4 бійців на Донбасі.

Він зауважив, що Україна мала б припинити роботу у Мінському процесі, поки не буде зібраний Нормандський формат.

«Після подій в Павлополі перше, що потрібно було сказати: Україна призупиняє роботу в Мінському процесі до моменту, поки не буде зібраний Нормандський формат», – сказав Безсмертний.

За його словами, зустріч в Нормандському форматі лідерів держав-учасників малоймовірна до виборів у Росії, які відбудуться восени.

«Вони хочуть витримати цей настрій електорату для того, щоб зберегти вплив «Єдиної Росії» і Путіна як політика в Росії», – сказав він.

Нагадаємо, Європейський союз очікує, що Росія вплине на бойовиків після загибелі чотирьох українських військових на Донбасі під час перемир'я.

Після загибелі чотирьох українських військових президенти України та Росії Володимир Зеленський та Володимир Путін погодили нормандську зустріч, на якій будуть підписані нові документи.

Також Зеленський і Путін обговорили врегулювання ситуації на Донбасі. Президенти України та РФ обговорили важливість неухильного дотримання встановленого з 21 липня режиму припинення вогню, а також розведення сил і засобів від лінії розмежування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: