В Офісі президента перебільшили ефект від стусана Зеленського митникам

Читать на русском

На сторінці Офісу президента України в Facebook повідомили про те, що після зміни голови Закарпатської обласної державної адміністрації та «відвертої розмови президента України Володимира Зеленського з місцевими митниками» перерахування до держбюджету в липні різко зросли. Однак «Слово і Діло» помітило, що ще до «прочухана» Зеленського митниця давала і більш високі показники в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.

Так, за даними Офісу президента, доходи від Закарпатської митниці склали 740 млн грн, що на 74% більше, ніж в липні 2018-го. У грошовому еквіваленті виходить, що до бюджету надійшло на 315 млн грн більше, ніж у липні минулого року.

При цьому, якщо подивитися дані Державної фіскальної служби за попередній період, то з'ясується, що Закарпатська митниця в лютому перераховувала до бюджету на 383,9 млн грн більше, ніж у лютому 2018 року.

Можна сказати, що в офісі президента трохи викривили дані, коли стверджували, що митники стали працювати ефективніше після прочухана президента Зеленського.

Раніше ми писали, що виконувач обов'язків голови Державної фіскальної служби Олександр Власов звільнив керівників чотирьох митниць – Волинської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької.

Також ми повідомляли, що рік тому на Закарпатській митниці пройшли обшуки і гучні затримання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: