На Закарпатській митниці пройшли обшуки та затримання

Читать на русском
Правоохоронці затримали головного інспектора Закарпатської митниці, який брав хабарі за безперешкодне перевезення товару через митний КПП.

Правоохоронці провели обшуки на Закарпатській митниці. За результатами заходів вилучили понад мільйон гривень, «чорнові» записи, а також документацію, що підтверджує злочинну діяльність фігурантів справи.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє в четвер, 23 серпня, прес-служба Нацполіції.

Зазначено, що оперативники викрили та задокументували протиправну діяльність працівників Закарпатської митниці.

«Ці особи організували злочинну схему експорту тютюнових виробів та імпорт товарів без їхнього розмитнення. За безперешкодний перетин продукції через кордон без митного оформлення підприємці платили працівникам митних постів певну суму «винагороди». У подальшому отримані як неправомірна вигода кошти розподілялися між усіма учасниками корупційної схеми», – йдеться в повідомленні.

За фактом вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди слідчі відкрили кримінальне провадження.

Наголошується, що під час проведення процесуальних заходів правоохоронці встановили всіх працівників митниці, задіяних у злочинній схемі.

«Крім того, в цій схемі була задіяна й брокерська контора, яка допомагала з оформленням вантажів, що взагалі не заїжджали на митні пункти, або, наприклад, їх оформленням за підробленими інвойсами тощо», – з'ясували в поліції.

Як повідомляється, 22 серпня в місті Виноградові правоохоронці затримали головного інспектора Закарпатської митниці, який за безперешкодне перевезення товару через митний пункт пропуску отримав черговий транш – 20 тисяч гривень. Йому вже повідомили про підозру. Також вирішується питання про обрання затриманому митнику запобіжного заходу.

Крім того, були проведені санкціоновані обшуки в приміщенні брокерської контори, на місцях роботи й проживання працівників Закарпатської митниці ДФС, задіяних у схемі.

«Обшуки проводилися на території чотирьох регіонів, за результатами яких вилучили більш ніж мільйон гривень в еквіваленті національної валюти, «чорнові» записи, документація, що підтверджує злочинну діяльність фігурантів справи, а також інші докази, що мають значення у справі», – відзвітували у відомстві.

Нагадаємо, ГПУ збирає докази у справі проти виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана.

Також були названі втрати України від корупції на митниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: