ДБР проводить обшуки на митницях і постах ДФС

Читать на русском
На цей час проводяться сім обшуків на митницях Державної фіскальної служби (ДФС) України та митних постах.

На цей час проводяться сім обшуків на митницях Державної фіскальної служби (ДФС) України та митних постах.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці у Facebook у понеділок, 12 серпня.

«Є свіжа інформація щодо обшуків в територіальному офісі ГУ Державної фіскальної служби у Волинській області. В ході розслідування встановили причетність до протиправної схеми співробітників митниць ... Саме зараз слідчі ДБР здійснюють сім санкціонованих обшуків на митницях ДФС, митних постах і відділах митного оформлення», - написала Варченко.

Вона нагадала, що на початку липня слідчі Центрального апарату ДБР викрили протиправну схему, у якій брали безпосередню участь співробітники ДФС.

«Вони покривали діяльність тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами й отримували за такі «послуги» свій відсоток. Як наслідок, діяльність цієї транзитно-конвертаційною групи за сприяння волинських податківців завдала збитків державі на 190 млн гривень», - зазначила Варченко.

За її словами, роль митників зводилася до того, що вони навмисно занижували митну вартість транспортних засобів, які імпортували за підробленими документами: вказували недостовірні дані про відправника та одержувача, а також маніпулювали з інформацією, необхідною для визначення адекватної митної вартості.

Кримінальне провадження розслідується за статтями про ухилення від сплати податків, зборів, підробку документів, печаток, штампів та бланків, використання завідомо підробленого документа, зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч.3 ст. 212, ч.1 ст.358, ч.4 ст.358, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України).

Раніше в липні співробітники ДБР проводили обшуки в ДФС та її харківському управлінні, а також на Харківській митниці ДФС. Чиновників підозрюють у завданні збитків на суму 630 млн гривень.

У ДФС заявили, що причиною обшуків стало підписання договору, який був схвалений Кабміном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: