Начальника Волинської митниці оголосили в розшук

Читать на русском
Оголошено в розшук начальника Волинської митниці, якого підозрюють у хабарництві та зловживанні службовим становищем.

Оголошено в розшук начальника Волинської митниці, якого підозрюють у хабарництві та зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє прокуратура Київської області в четвер, 11 липня, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що правоохоронці завершили розслідування даного кримінального провадження.

«Також задокументовано факт заподіяння державному бюджету збитків на суму понад 300 тисяч грн внаслідок зловживання начальником Волинської митниці та інспекторами митного посту своїм службовим становищем», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, доведено, що в 2017 році через Волинську митницю із Польщі була ввезена спецтехніка. З метою ухилення від сплати податків посадові особи митниці оформили вивезення товару на папері, а фактично техніка залишилася на території України.

Крім того, начальник Волинської митниці підозрюється в незаконному придбанні та використанні спеціальних технічних засобів для зняття конфіденційної інформації.

На даний час чотирьом підозрюваним митникам, в тому числі керівнику митниці, направлено повідомлення про можливість ознайомлення із зібраними під час досудового розслідування доказами. Обвинувальний акт складено за статтями про зловживання владою або службовим становищем, отримання хабара і незаконним використанням спеціальних технічних засобів (ч.2 ст.364, ч.3 ст.368, ч.1 ст.359 КК України) і буде спрямований до суду для розгляду по суті.

У прокуратурі наголосили, що підозрюваний начальник митниці не з'являвся на виклик слідчого, його місцезнаходження невідоме, тому він оголошений у розшук.

Нагадаємо, в Офісі президента вважають передчасним скорочення кількості митниць.

Також відзначимо, Нефьодова призначили головою Державної митної служби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: