Аваков не подав до Ради скоригований законопроект про «злодіїв у законі»

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провалив обіцянку повторно подати законопроект, який запроваджує поняття злодіїв у законі.
Арсен АваковСлово і Діло

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков провалив обіцянку повторно подати до Верховної ради скоригований законопроект про «злодіїв у законі».

Таку обіцянку він дав 7 вересня 2016 року, після того, як Верховна рада відхилила законопроект, яким пропонувалося запровадити поняття «злодій у законі» у кримінальному законодавстві, нагадує «Слово і Діло».

Під час інтерв’ю «Лівому берегу» Аваков зазначив: «Я сьогодні зустрічався з деякими членами комітету (Верховної ради – ред.), ми обговорювали пріоритетну кількість проектів, у тому числі законопроект про «злодіїв у законі». Ми подамо його повторно з певними коригуваннями, щоб зібрати аудиторію зацікавлених людей».

У міністра було достатньо часу, щоб внести повторний законопроект до парламенту, адже свою обіцянку він дав майже три роки тому.

Станом на 6 серпня 2019 року такого законопроекту не знайдено на сайті ВР, тому обіцянці після позачергових виборів ВРУ й незадовго до відставки уряду наданий статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Аваков дав 180 обіцянок, з яких 89 виконав, а 77 – провалив.

Раніше ми писали, що Аваков не створив у Києві обіцяний центр управління поліцією та міським рухом.

Також ми повідомляли, що Аваков не встиг оновити всі територіальні підрозділи Нацполіції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: