Аваков не встиг оновити всі територіальні підрозділи Нацполіції

Читать на русском
Арсен Аваков обіцяв оновити 654 підрозділи Національної поліції. Оскільки цей процес тривалий, міністр не встиг виконати обіцянку.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виконав обіцянку провести повне перезавантаження 654 територіальних підрозділів Національної поліції України.

Обіцянка міністр давав у вересні 2017 року, повідомляє «Слово і Діло».

«Першим стартує Голосіївське управління Нацполіції Києва, згодом ми проведемо повне перезавантаження територіальних підрозділів Нацполіції, а в Україні їх 654. Відбудеться це поетапно, в усій країні», – заявив Аваков.

Планувалося, що перший оновлений підрозділ в країні – Голосіївський у столиці – буде запущений у вересні 2017 року. Але оновлення затягнулося – станом на травень минулого року проект перебував на стадії реалізації: проходив кадровий відбір працівників, переоснащувати службові приміщення.

У листопаді 2018-го в Національній поліції повідомили, що в межах проекту був проведений ремонт у 6 підрозділах поліції в Київській області, 7 – у Львівській області та 7 – в Харківській області. Також до березня там мають встановити комп'ютерне обладнання.

У березні Нацполіція презентувала результати оновлення 20 відділів поліції (у Київській, Харківській і Львівській областях), які були реконструйовані за європейськими стандартами. Оновлені відділення отримали 30 сучасних транспортних засобів, понад 400 поліцейських пройшли навчання.

Станом на серпень усі територіальні підрозділи Нацполіції не поновили. Відділень 654, а значить, що процес вимагає значних фінансових і кадрових ресурсів. З огляду на те, що Кабінет міністрів найближчим часом піде у відставку, Аваков обіцянку виконати не встиг.

Нагадаємо, реформа кримінальної поліції почнеться із Закарпатської, Львівської, Херсонської та Черкаської областях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: