Охорона морських кордонів України не перебудована, незважаючи на обіцянку Авакова

Читать на русском
Створення нової Морської охорони зараз тільки в пріоритетах у Державної прикордонної служби.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виконав обіцянку повністю перебудувати систему контролю і охорони морських кордонів України.

Обіцянка він давав наприкінці 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми плануємо повністю перебудувати систему контролю та охорони морських кордонів. У нас є спеціальні електронні системи моніторингу контролю щодо моря, а останнім часом актуальні питання, що стосуються нашої морської присутності», – говорив міністр.

У квітні 2019 року тодішній голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал заявив, що в найближчі три роки Україна планує створити самодостатню Морську охорону, здатну ефективно захищати морські кордони й протидіяти викликам транснаціонального та протиправного характеру.

Наприкінці липня нинішній голова ДПСУ Сергій Дайнеко заявив, що одним із пріоритетів відомства є створення сучасної Морської охорони, яка виконуватиме правоохоронні функції й гарантуватиме безпеку в море.

З огляду на те, що найближчим часом Кабінет міністрів піде у відставку, а нова система охорони морських кордонів ще не створена, Аваков обіцянку не виконав.

Нагадаємо, Арсен Аваков заробив у липні 48 тис. 247 грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: