Аваков не створив у Києві обіцяний центр управління поліцією та міським рухом

Читать на русском
Центр мав запобігти створенню заторів, регулювати потік машин та координувати всі служби столиці.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виконав обіцянку створити в Києві центр управління поліцією та міським рухом.

Обіцянку міністр давав ще в жовтні 2016 року, повідомляє «Слово і Діло».

«Поточний акцент – найсучасніша система центрів управління поліцейськими патрульними та поліцейськими силами – система реагування на звернення людей і технічний моніторинг та організація системної взаємодії всіх служб, від патрульного до криміналіста й поліцейського, керуючого рухом. Так-так, система управління рухом у містах, запобігання заторам, регулювання потоків машин за часом, з урахуванням новітніх технічних засобів і алгоритмів регулювання з пріоритетом громадського транспорту. Знаю, що після цих слів кияни про себе лайливо висловляться, але дайте термін, так буде не завжди. Зробимо систему й попросимо міську владу дещо підправити в розв'язках. Це все нам потрібно, і все в нас буде, сподіваюся, не гірше, ніж в Японії», – розповів голова МВС.

Станом на середину 2019 року створення такого центру перебуває на етапі узгодження проекту. Розробка проекту будівлі ситуаційного центру Києва була здійснена за участю ініціативи Kyiv Smart City архітектурного бюро Platforma. Ситуаційний центр міста планують створити для координації дій окремих служб – міських служб, поліції, швидкої допомоги, підрозділів ДСНС, військових підрозділів та СБУ – під час аварійних і кризових ситуацій у столиці.

З огляду на те, що центр усе ще не створений, а Кабінет міністрів найближчим часом піде у відставку, Аваков обіцянку не виконав.

Нагадаємо, Арсен Аваков не виконав обіцянку провести повне перезавантаження 654 територіальних підрозділів Національної поліції України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: