Не всі бійці «Беркута» покарані за розстріли на Майдані, незважаючи на обіцянку Авакова

Читать на русском
Не всі колишні беркутівці отримали покарання за злочини на Майдані. Деякі з них сховалися за кордоном.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виконав обіцянку про те, що бійці «Беркута», винні в розстрілах мітингувальників під час Євромайдану, будуть покарані.

Обіцянку Аваков давав у лютому 2014 року, ще в статусі виконувача обов'язків міністра, нагадує «Слово і Діло».

«Я розформував спецпідрозділ «Беркут». Буде створена комісія, яка досліджує діяльність цього підрозділу. Винуватці будуть покарані, а ті, хто не брав участі в розстрілах, отримають місця в новому міністерстві після атестації», – заявляв Аваков.

У березні 2017 року Генеральна прокуратура України скерувала до суду обвинувальний акт щодо чотирьох «беркутівців», обвинувачених у вбивствах і замахах на вбивства 18 лютого 2014 року.

За результатами розслідування злочинів під час розгону мітингу 18 лютого до суду скерували й розглядаються обвинувальні акти щодо двох командирів батальйону, командира роти, яким інкримінується перевищення службових повноважень, заподіяння тілесних ушкоджень тощо. Щодо міліціонера спецпідрозділу «Беркут» винесли вирок.

Станом на серпень частина підозрюваних екс-беркутівців перебувають за межами України, що унеможливлює притягнення їх до відповідальності. Деякі з тих, хто перебуває в країні, відпущені під домашній арешт. З огляду на те, що не всі винні бійці «Беркута» отримали покарання, Аваков обіцянку не виконав.

Нагадаємо, 16 липня Святошинський районний суд Києва відпустив колишнього працівника «Беркута» Сергія Тамтуру, обвинуваченого в розстрілі учасників Євромайдану, під цілодобовий домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: