«Роттердам плюс»: екс-член НКРЕКП вийшов із СІЗО

Читать на русском
За колишнього члена Нацкомісії вніс майже 2 млн грн застави його родич, а сам підозрюваний вийшов із слідчого ізолятора.
Володимир Євдокімов

Підозрюваний у причетності до завдання 18,86 млрд грн збитків від формули «Роттердам плюс» колишній член Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг Володимир Євдокімов вийшов із СІЗО.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко.

«В суботу за нього внесли заставу і сьогодні близько 16:30 його випустили з СІЗО», – підкреслив прокурор.

Таким чином, на Євдокімова поклали низку обов'язків, у тому числі здати закордонні паспорти.

Як відомо, детективи встановили, що представники групи приватних теплогенеруючих компаній у 2015 році почали тиснути на керівництво НКРЕКП, аби воно включило до тарифу (ціни) на електроенергію, що виробляли ТЕС цієї групи, видатки, які насправді не здійснювалися, а саме – витрати на доставку та перевалку енергетичного вугілля в Україну з портів у Європі. В березні 2016 року НКРЕКП на зазначену пропозицію пристала, передбачивши зазначені неіснуючі видатки у формулі, за якою розрахувався тариф (ціна) для всієї теплової генерації. Це, своєю чергою, призвело до зростання вартості всієї електричної енергії і, як наслідок, зростання тарифів на електроенергію для промисловості, об'єктів соціальної інфраструктури, підприємців, які, понесли фінансовий тягар з оплати необґрунтованого тарифу. В результаті подорожчали товари та послуги для кінцевого споживача, в тому числі й першої необхідності.

Слідство зібрало докази того, що в результаті зазначених дій споживачам електроенергії впродовж 2016-2017 рр завдано 18,87 млрд грн збитків, із яких 14,3 млрд грн отримали приватні-компанії-ініціатори запровадження «Роттердам плюс».

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали екс-члена НКРЕКП Володимира Євдокімова. Також ще 5 особам повідомили про підозру у справі «Роттердам плюс». Пізніше суд взяв Євдокімова під варту із заставою в 2 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: