РФ зажадала припинити рекламу акцій на YouTube

Читать на русском
Роскомнагляд направив в Google листа із вимогою вжити заходів щодо недопущення реклами неузгоджених масових акцій через відеохостинг YouTube.

Роскомнагляд направив в Google листа із вимогою вжити заходів щодо недопущення реклами неузгоджених масових акцій через відеохостинг YouTube.

Про це повідомляють російські ЗМІ, пише «Слово і Діло».

У РФ заявили, що ряд структур, що мають YouTube-канали, «купляють у відеохостингу рекламні інструменти, такі як push-повідомлення, з метою поширення інформації про незаконні масові заходи», які в тому числі спрямовані на зрив виборів в країні.

Вказується, що подібні push-повідомлення приходять також користувачам, які не підписані на YouTube-канали даних структур.

Також наголошується, що якщо Google вдасться до належних заходів, це буде розцінено як «втручання в суверенні справи держави, а також ворожий вплив і перешкоджання проведенню демократичних виборів» в країні, зазначено в повідомленні Роскомнагляду.

Нагадаємо, в Москві на масовій узгодженій акції протесту «За чесні вибори» в суботу 10 серпня, затримали 244 учасника демонстрації. Також повідомляється, що відомо про шістьох мітингувальників, яких побили співробітники поліції при затриманні. Крім того, були затримані троє журналістів. Всім затриманим інкримінують порушення правил участі в акції.

Раніше в Москві поліція жорстко розігнала учасників акції протесту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: