У Києві мітинг на підтримку чемпіонки, яку принизив президент Федерації велоспорту

Читать на русском
У Києві під Міністерством молоді та спорту України проходить акція на підтримку переможниці Європейських ігор 2019 року в велоспорті Соловей.
Фото - УНІАН.

У Києві під Міністерством молоді та спорту України проходить акція на підтримку переможниці Європейських ігор 2019 року в велоспорті Ганни Соловей.

Як пише «Слово і Діло», на акцію зібралися близько 150 осіб, більшість з яких - велосипедисти, інформує УНІАН.

Як мери обласних центрів облаштовують велосипедні доріжки в містахМер Рівного збирався виділяти по мільйону гривень на рік на велоінфраструктуру, але далі проекту справа не пішла, а у Одесі зводять велотрасу здоров’я.

Вони приїхали на велосипедах і одягнені в спецформу.

Також активісти збирають підписи під громадським зверненням до міністра молоді і спорту Ігоря Жданова з вимогою негайно відправити президента Федерації велоспорту України Олександра Башенка у відставку.

Учасники акції заявили, що сформулювали ряд вимог, серед яких також скликання позачергової конференції Федерації велосипедного спорту України, а також публічні вибачення федерації перед Соловей і всіма іншими спортсменами - представниками велосипедної спільноти.

Як повідомили активісти, Жданов запросив на розмову ініціативну групу, і до них повинна приєднатися Соловей.

Нагадаємо, 28 червня Федерація велоспорту на своїй сторінці в Facebook привітала з перемогою не Соловей, яка виграла золото Європейських ігор в Білорусі, а главу київської міської федерації велосипедного спорту Сергія Мухомора. Соловей заявила, що Мухомор не має відношення до її перемоги, після чого спортсменці почав погрожувати Башенко. Він також пообіцяв, що не візьме до збірної України Соловей або її тренера.

«Слово і Діло» з'ясувало, як мери обласних центрів облаштовують велосипедні доріжки в містах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: