На акції протесту в Москві затримали близько 100 осіб

Читать на русском
Так, сайт ОВД-Инфо, який відстежує долю затриманих, станом на 15:00 повідомляв про 89 затриманих.

На акції протесту в центрі Москви російські силовики затримали близько 100 людей.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Радіо Свобода.

Так, сайт ОВД-Инфо, який відстежує долю затриманих, станом на 15:00 повідомляв про 89 затриманих.

Після цього в ефірі телеканалу Дождь, який веде пряму трансляцію подій у центрі Москви, повідомили про продовження затримань на Пушкінській площі. Серед затриманих є і кореспондент телеканалу Володимир Роменський.

Ініціатори акції закликали своїх прихильників пройти Бульварним кільцем — без плакатів і без гасел. Поліція оцінила кількість учасників ходи у 350 людей.

Раніше повідомлялося, що перед початком акції протесту в Москві російські силовики затримали соратницю опозиціонера Олексія Навального, юристку Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь.

Акції протесту в Москві почалися 14 липня з ініціативи опозиціонера Олексія Навального. Демонстранти вимагають допустити до Мосміськдуми незалежних кандидатів.

27 липня на численному мітингу в Москві поліція затримала більше тисячі осіб, застосувавши кийки для розгону протестувальників.

Влада РФ влаштувала репресії і проти самих незалежних кандидатів і представників опозиції, проводячи у них вдома нічні обшуки.

24 липня Навального заарештували на 30 діб, а 29 липня — заарештували опозиціонера Іллю Яшина.

Близький соратник Навального Любов Соболь закликала владу РФ провести чесні вибори в думу Москви, пригрозивши щотижневими вуличними протестами і зростанням суспільної напруженості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: