Оприлюднили план заходів до Дня незалежності

Читать на русском
В Офісі президента України Володимира Зеленського узгодили план заходів до 28-ї річниці Незалежності країни.

В Офісі президента України Володимира Зеленського узгодили план заходів до 28-ї річниці Незалежності країни.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

У мережі обговорюють рішення Зеленського щодо військового параду на День НезалежностіВійськовий парад на День Незалежності цьогоріч не проводитимуть. Президент Володимир Зеленський анонсував новий формат свята.

Повідомляється, що в цьому році святкування 28-ї річниці Незалежності України пройде в новому форматі. Зокрема, головний акцент урочистостей - діти як майбутнє країни. Зокрема, ранок 24 серпня розпочнеться з вшанування пам'яті героїв, які віддали життя, захищаючи свободу і незалежність країни.

Під час церемонії, яка стартує о 9:30 біля пам'ятного Хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні, буде проголошена загальнонаціональна хвилина мовчання, прозвучать сто ударів дзвону.

У пам'ятному заході разом із Зеленським та його сім'єю візьмуть участь рідні і близькі загиблих захисників незалежності України, ветерани АТО, діти. Вони покладуть квіти на місці загибелі Героїв Небесної Сотні. Під звук дзвонів на площі Незалежності буде піднято Національний прапор, а військовий хор виконає Гімн України.

Крім того, в рамках святкування на головній площі країни відбудеться музично-хореографічний флешмоб. Зокрема, прозвучать знакові українські пісні у сучасному аранжуванні, які виконають оркестри і відомі музиканти.

Також відбудеться нагородження українців, які досягли успіхів у різних сферах, близько 9:50. Завершаться урочистості святковою ходою. Після цього о 11:00 розпочнеться Марш захисників України за участю ветеранів.

Раніше Богдан розповів, що буде замість параду на День Незалежності.

Також нагадаємо, екс-президент Петро Порошенко відреагував на скасування параду до Дня Незалежності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: