Порошенко відреагував на скасування параду до Дня Незалежності

Читать на русском
Рішення проводити військовий парад на День Незалежності України чи ні є правом президента України, яке залежить від його пріоритетів.

Рішення проводити військовий парад на День Незалежності України чи ні є правом президента України, яке залежить від його пріоритетів.

Про це у вівторок, 9 липня, заявив п'ятий президент Петро Порошенко, коментуючи інформацію про скасування параду президентом Зеленським в студії Прямого каналу, пише «Слово і Діло».

Чи потрібен військовий парад до Дня незалежності України?Міністр оборони заявив, що цього року до Дня незалежності України відбудеться один із найбільших військових парадів.

При цьому Порошенко підкреслив, що парад - це значуща подія не тільки для армії, але й для українського народу, адже він демонструє той прогрес у розвитку ЗСУ, який був досягнутий протягом року.

«Військовий парад - це не тільки час і подія, коли армія звітує перед народом про дистанції, які вона пройшла за рік із попереднього параду. Але це й подія, коли народ має можливість віддати данину і повагу володіти своїм армії. На сьогодні армія і воїни є найбільш шанованою інституцією, яка користується найбільшою довірою народу України. Я думаю, що позбавляти людей цього було б не дуже далекоглядно», - зазначив Порошенко.

Однак, екс-президент підкреслив, що Зеленський, як Верховний Головнокомандувач Збройних сил України, має повне право ухвалювати рішення - проводити парад чи ні.

«Це залежить від пріоритетів пана Зеленського», - сказав його попередник.

Він також повідомив, що проведення параду коштувало значно менше грошей, тому що найбільш затратні заходи були скасовані.

«Я навмисно всі дорогі задоволення скасував. У тому числі повітряний парад, де потрібна була велика кількість авіаційного палива. Форму, яку видавали на парад, видавали все одно, це передбачено в умовах забезпечення», - повідомив Порошенко.

Він також зазначив, що грошові премії до Дня незалежності отримували й учасники параду, і бійці в зоні проведення бойових дій.

Нагадаємо, 9 липня президент Зеленський заявив про скасування параду на День незалежності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: