У МЗС назвали країни-лідери з оформлення електронних віз в Україну

Читать на русском
Протягом січня-липня поточного року найчастіше українські електронні візи оформляли громадяни Китаю, Австралії та Саудівської Аравії.

Протягом січня-липня поточного року найчастіше українські електронні візи оформлювали громадяни Китаю, Австралії та Саудівської Аравії.

Про це в Twitter повідомив секретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заєць, пише «Слово і Діло».

Два роки безвізу з ЄС: українці здійснили понад 33 мільйони поїздокЗа два роки дії безвізового режиму України з Європейським Союзом українці здійснили понад 33 мільйони поїздок у країни ЄС і Шенгенської зони.

«Пишаємося в МЗС України підсумками оформлення електронних віз в Україну за січень-липень 2019 року, якими користуються іноземці з 52 країн. Цьому зручному новітньому механізму лише трохи більш ніж рік, але цифри красномовно свідчать про його ефективність», – написав Заєць.

За його словами, найактивнішими користувачами е-візи стали громадяни Китаю (12 тис. 125), Австралії (2 тис. 368) та Саудівської Аравії (1 тис. 787). Загалом, у 2019 році МЗС централізовано оформило понад 20 тис. е-віз іноземцям.

У зовнішньополітичному відомстві відзначили, що найчастіше українські е-візи оформлюють із метою туризму (16 тис. 839), ділових поїздок (2 тис. 355) та приватних подорожей (618). Водночас наймолодшому апліканту на електронну візу було 2 місяці, найстаршому – 96 років.

Нагадаємо, на польському кордоні почастішали відмови у в'їзді українцям.

Також відзначимо, Україна та Туреччина підписали договір про розвиток ділового співробітництва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: