Україна та Туреччина підписали договір про розвиток ділової співпраці

Читать на русском
8 серпня у Стамбулі підписали договір про співпрацю в межах діяльності двосторонньої ділової ради між Комітетом зовнішньоекономічних відносин Туреччини та Торгово-промисловою палатою України.

8 серпня в Стамбулі підписали договір про співпрацю в межах діяльності двосторонньої ділової ради між Комітетом зовнішньоекономічних відносин Туреччини та Торгово-промисловою палатою України.

Як пише «Слово і Діло», з боку Туреччини договір підписав президент Комітету зовнішньоекономічних відносин Турецької Республіки Наїль Олпак, з боку України – президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.

Зеленський зустрівся з Ердоганом: стали відомі подробиціПрезидент Володимир Зеленський під час зустрічі президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом закликав і надалі порушувати питання про звільнення політв'язнів у РФ і окупованому Криму.

Документ, який підписали під час візиту президента України Володимира Зеленського до Стамбула, є подовженням договору, підписаного між цими організаціями в Стамбулі 1991 року.

«Метою підписання договору є подальший розвиток ділової двосторонньої співпраці України й Туреччини та активізація діяльності української та турецької частин ділової ради», – розповіли в прес-службі президента.

Нагадаємо, вчора Зеленський розпочав візит до Стамбула. Він зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Під час спільної прес-конференції Зеленський заявив, що країни розширюватимуть торговельно-економічну співпрацю. Обсяги двосторонньої торгівлі між Україною та Туреччиною у 2018 році становили понад $4 млрд.

Ердоган заявив, що прийшов час фіналізувати переговорний процес щодо укладення угоди про вільну торгівлю. Він додав, що товарообіг між Україною та Туреччиною може сягнути $10 млрд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: