В «Опорі» назвали найпроблемніші мажоритарні округи

Читать на русском
Найпроблемнішими на дострокових виборах до Верховної ради можуть стати мажоритарні округи в Донецькій, Дніпропетровській та Закарпатській областях.

Найпроблемнішими на дострокових виборах до Верховної ради можуть стати мажоритарні округи в Донецькій, Дніпропетровській та Закарпатській областях.

Про це повідомила голова правління Громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська, передає «Слово і Діло».

Ризики диктатури: розстановка сил після парламентських виборівДострокові вибори до парламенту кардинально змінять розстановку сил в українській політиці. Чи існують ризики узурпації влади та хто цим може скористатися – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Найбільш проблемними можуть бути округи в прифронтових районах Донецької області. Як вже показали оголошені підозри в Закарпатській області щодо підкупу, найбільш маніпулятивні і ті (округи, - ред.) в Дніпропетровській області, де під десяток двійників кандидатів на округ», - уточнила вона.

У той же час Айвазовська наголосила, що «Опора» не робить прогнозів щодо голосування, а працює тільки з фактичними даними.

«У цих та інших регіонах працюють наші довгострокові спостерігачі, а найбільш вагомими є ті порушення, які відбуваються до дня голосування, а не в день виборів», - резюмувала представниця громадянської мережі.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори відбудуться 21 липня. 24 травня стартував виборчий процес позачергових виборів до Верховної ради. Реєстрація партій і кандидатів в депутати завершилася 24 червня. Всього ЦВК зареєструвала 5 тисяч 845 кандидатів і 21 список політичних партій.

Раніше в «Опорі» спрогнозували низьку явку на виборах до Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: