Киянин із вищою освітою: портрет типового «слуги народу»

Читать на русском

У Верховній раді нового скликання буде безпрецедентна кількість «нових облич», загалом склад оновиться більш ніж на 80%. Найчисельнішою фракцією в парламенті стане «Слуга народу», яка отримала 254 мандати. Саме в цій партії найбільша кількість «темних конячок» – людей, про яких ми нічого не знаємо. Щоб отримати хоча б загальне уявлення про «слугу народу», «Слово і Діло» склало його портрет.

Отже, типовий майбутній народний депутат від «Слуги народу» – це чоловік 39 років, який народився в Києві (199 чоловіків і 55 жінок). Наймолодшому депутату – Ярославу Юрашу – 23 роки, причому він наймолодший у всьому парламенті. Крім того, 5 майбутніх нардепів народилися в Росії, один – в Молдові і ще один – в Білорусі.

У типового «слуги народу» є вища освіта (у 246 осіб, у 8 – середня), до політики він займався підприємницькою діяльністю. Також в партії багато юристів і адвокатів, є і 19 безробітних.

Середньостатистичний «слуга народу» не входить до складу будь-якої партії (223 безпартійних і 31 партійний), і у них не було досвіду політичної або громадської діяльності (у 158 не було, у 96 – був).

Нагадаємо, аналітики «Слова і Діла» розібралися, хто за професією та освітою новообрані народні депутати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: