Стан здоров'я Балуха погіршився

Читать на русском
За даними адвоката, у Балуха болять нирки, побільшало набряків. При цьому незалежного лікаря і психолога до нього не пускають.

В ув'язненого в Росії кримського активіста Володимира Балуха в колонії погіршився стан здоров'я, але діагноз йому досі не поставили.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила адвокатка Ольга Дінзе, яка 17 липня відвідала українця, передає Кримська правозахисна група.

За даними адвоката, у Балуха болять нирки, посилилися набряки, але незалежного лікаря і психолога, про допуск яких раніше заявляв Балух, до нього в колонію до сих пір не пускають.

Ольга Дінзе повідомила, що неможливо доставити Балуху необхідні після голодування продукти, оскільки їхня передача відтепер дуже обмежена - у зв'язку з переведенням українця в приміщення камерного типу.

«Нам вдалося тільки передати йому нові окуляри. Ми продовжуємо заявляти про допуск фахівців лікаря і психолога в колонію, а також встановлюємо обставини, пов'язані з громадянством Балуха», - розповіла адвокат.

Як відомо, наприкінці червня Балух знову оголосив голодування в Росії. Його єдиною вимогою було викликати консула, повернути Псалтир, теплу білизну і светр. Пізніше тюремне начальство пустило до нього консула, і Балух припинив голодування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: