Балуху хочуть посилити умови утримання в російській в'язниці

Читать на русском
Українського політв'язня Володимира Балуха хочуть відправити у приміщення камерного типу. Він знву оголосив голодування.

Українського політв'язня Володимира Балуха хочуть відправити у приміщення камерного типу (ПКТ).

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила «Кримська правозахисна група».

Кількість політв'язнів українців у РФ перевищила 230 осібВідзначається, що жертвами переслідувань з боку російської влади стають опозиційні політики і громадські активісти, представники релігійних та національних меншин, ЛГБТ-активісти.

Як повідомляється, це обґрунтовується тим, що українець є «злісним порушником» внутрішнього розпорядку.

«Володимира постійно з надуманих приводів відправляли в штрафний ізолятор за «провини», які не передбачають покарання у вигляді ізолятора. Тепер це використовують як доказ того, що Балух є «злісним порушником», з метою помістити його в ПКТ», - пояснили в Кримської правозахисної групи.

Візначимо, ПКТ - спеціальне приміщення, відділ виправного органу (тюрма в колонії), камера з більш жорстоким режимом тримання, в якому містяться засуджені до позбавлення волі, переведені у порядку стягнення за злісні порушення встановленого порядку відбування покарання у виправних колоніях.

Нагадаємо, 27 червня політв'язень Володимир Балух вдруге оголосив про голодування. Балух написав лист, де підтверджує, що починає голодування. Його вимоги - викликати консула, повернути псалтир, теплу білизну і светр.

Раніше стало відомо, що стан здоров'я українського політв'язня Володимира Балуха різко погіршився.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: