Нацбанк анонсував програму із МВФ на $10 млрд

Читать на русском
Перший транш нової програми МВФ, за його прогнозами, може надійти до кінця цього року. Очікується, що він складе близько двох мільярдів доларів США.

Обсяг нової програми співпраці між Україною і Міжнародним валютним фондом складе від 5 млрд до $10 млрд, це залежатиме від її термінів.

Про це заявив заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб в інтерв'ю виданню Financial Observer, пише «Слово і Діло».

Україна хоче пом'якшити вимоги щодо цін на газ. Чи погодиться МВФ?Україна планує на майбутніх переговорах із Міжнародним валютним фондом пом'якшити вимоги щодо тарифів на газ для населення.

Він зазначив, що на відміну від діючої програми stand-by, нова буде програмою розширеного фінансування (Extended Fund Facility).

«Зазвичай програма EFF триває 2,5 - 4 роки. Ми використовуємо ці параметри в макроекономічних прогнозах Нацбанку. Розмір програми залежатиме від її тривалості. Ми вважаємо, що це буде $5-10 млрд», - сказав Сологуб.

Перший транш нової програми МВФ, за його прогнозами, може надійти до кінця цього року. Очікується, що він складе близько двох мільярдів доларів США. Приблизно на такі ж суми фінансування МВФ можна розраховувати у 2020-2021 роках.

«Нова програма із МВФ - це, перш за все, позитивний сигнал для інвесторів і міжнародних партнерів України, індикатор продовження реформ. Поточний рівень міжнародних резервів є достатнім для згладжування Національним банком надмірних коливань на валютному ринку і виконання зобов'язань Уряду. Зобов'язання, які Україна візьме на себе в рамках нової програми, навряд чи будуть сильно відрізнятися від тих, які були включені до попередньої угоди», - заявив Сологуб.

Він також додав, що міжнародні партнери очікують від України насамперед антикорупційної, судової та земельної реформи, а також продовження виваженої фіскальної політики і зниження частки прострочених кредитів у банківській системі.

Раніше у Зеленського розповіли, коли відбудуться переговори з МВФ.

Також нагадаємо, МВФ назвав умови спрямування місії до Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: