Чому Зеленський замінив командувача ООС?

Читать на русском
Олег Ліснийполітолог

Нічого революційного в тому, що Зеленський змінює командування ООС, немає. Дивно було б, якби призначили актора, а не військового. Зараз нічого критичного не сталося.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олег Лісний.

«У заміні нічого дивного немає. Ми бачимо, що зараз формується президентська вертикаль на всіх напрямках. Президент хоче бути впевнений у тих кадрах, які керуватимуть військами. Йому потрібні люди, яким він довіряє. В принципі, в цій ситуації це нормально. Крім того, це говорить про те, що новий президент серйозно ставиться до армії, розвіює міф про те, що йому ця сфера незрозуміла», – зазначив Лісний.

Насправді, головнокомандувач – це просто функція, а керівництво якраз за такими посадами. Ця заміна командувача ООС – суто кадрова робота на перспективу, уточнив він.

Зміна АТО на ООС: які нововведення очікуються на ДонбасіНа Донбасі з’являться триколірні зони безпеки, а повноваження військовослужбовців значно розширяться.

«Як ми бачимо за нинішньою ситуацією, всюди ставляться свої люди в хорошому сенсі слова. Замінюються кадри попередньої влади на свої. Це нормально. Поки робити висновки, добре це чи погано, зарано. Буде видно за тим, як розвиватиметься ситуація в армії», – підкреслив експерт.

За його словами, заміна цілком прийнятна. Якби змінили на якогось актора або КВКшника, то було б тривожно.

«Але зараз заміна військового також на кадрового військового. Будь-хто на його місці, напевно, змінював би тих, кого призначив його противник на виборах. Головне, щоб під час цих призначень враховувалася не лише особиста відданість, а й професіоналізм», – резюмував Олег Лісний.

Нагадаємо, до цього ООС очолював Олександр Сирський. Він був призначений Петром Порошенком замість Сергія Наєва 6 травня, після другого туру виборів і до інавгурації Володимира Зеленського. Як відомо, Україна змінила формат АТО на Донбасі в травні 2018 року.

Всі зміни, які передбачає операція Об'єднаних сил, – на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: