Лукашенко затвердив дату дострокових виборів до парламенту Білорусі

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав укази про призначення виборів до Ради Республіки і Палати представників Національних зборів Республіки Білорусь.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав укази про призначення виборів до Ради Республіки і Палати представників Національних зборів Республіки Білорусь.

Про це повідомляє прес-служба глави білоруської держави в понеділок, 5 серпня, пише «Слово і Діло».

«Глава держави Олександр Лукашенко 5 серпня підписав укази № 293 і № 294 про призначення виборів до Ради Республіки і Палати представників Національних зборів Республіки Білорусь 7-го скликання. Вони пройдуть відповідно 7 і 17 листопада 2019 року», - йдеться в повідомленні.

Указами передбачено, що Центрвиборчком країни відповідно до своїх повноважень організовує проведення виборів і здійснює контроль за виконанням законодавства про вибори.

Згідно з документами, місцеві Ради депутатів, виконавчі і розпорядчі органи повинні не пізніше 8 жовтня 2019 року провести висунення кандидатів в члени Ради Республіки. У свою чергу, державні органи, інші організації повинні забезпечити виконання заходів з підготовки та проведення виборів до Палати представників. Крім того, Раді Міністрів доручено забезпечити фінансування витрат на підготовку і проведення обох виборів за рахунок коштів республіканського бюджету.

У квітні стало відомо, що в Білорусі в цьому році відбудуться дострокові вибори в Палату представників і Раду Республіки. Про це сказав Лукашенко в посланні до білоруського народу і парламенту. Раніше передбачалося, що термін нинішніх повноважень у парламенту і президента Білорусі закінчує одночасно - у 2020 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: