У Лукашенка розповіли про розмову із Зеленським

Читать на русском
Білоруський президент прийняв запрошення відвідати восени Україну і запросив Зеленського в Мінськ.

Президент України Володимир Зеленський в телефонній розмові з президентом Білорусі Олександром Лукашенком обговорив ситуацію на Донбасі, а також підтвердив своє запрошення відвідати Україну.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 31 липня, повідомляє прес-служба глави білоруської держави.

«Олександр Лукашенко привітав українського колегу з успішним проведенням політичних кампаній, побажавши успіхів у формуванні органів влади і загалом у подальшій роботі. Володимир Зеленський ще раз підтвердив запрошення, раніше надіслане на адресу глави білоруської держави, відвідати Україну в рамках II Форуму регіонів України та Білорусі, який відбудеться в жовтні цього року в Житомирі», - йдеться в повідомленні.

Лукашенко запрошення прийняв, зазначивши, що як ініціатор і співавтор цього заходу бачить його високу ефективність і користь для економік обох країн.

Зеленський також детально розповів «про ситуацію на Донбасі і подякував за організацію ефективного переговорного майданчика і загалом за ту роль, яку відіграє Білорусь у справі врегулювання конфлікту».

Лукашенко, своєю чергою, запевнив, що Мінськ продовжить і надалі докладати всіх зусиль для врегулювання ситуації в регіоні, і Україна завжди може розраховувати на Білорусь як країну - прихильника мирних ініціатив і процесів.

«Окремим комплексом під час розмови були обговорені питання економічної взаємодії і торгівлі, зокрема, розвиток співпраці у сфері промисловості, сільського господарства. Тут президенти особливу увагу приділили ходу збиральної кампанії в обох країнах. Ще однією окремою темою розмови стала взаємодія і забезпечення національної безпеки двох країн в енергетичній сфері», - відзначили в прес-службі.

Зеленський привітав Лукашенка «з блискучим проведенням II Європейських ігор, підкресливши, що в Україні стежили і за ходом змагань і, безумовно, за виступом своїх спортсменів». Лукашенко у відповідь привітав колегу з високим результатом української збірної.

У фіналі розмови Лукашенко запросив президента України відвідати Білорусь у будь-який час і в будь-якому форматі. Зеленський це «запрошення із задоволенням прийняв».

Нагадаємо, раніше в Білорусі заявили, що готові організувати зустріч Зеленського і президента РФ Володимира Путіна в Мінську.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: