Україна звернулася до компанії IMAX через кінотеатр у Криму

Читать на русском
Раніше ЗМІ повідомили, що в Ялті продовжує свою діяльність кінотеатр, де показують іноземні фільми у форматі IMAX.

Посол України в Канаді Андрій Шевченко повідомив, що у зв'язку з розслідуванням про діяльність ялтинського кінотеатру Сатурн IMAX, посольство зв'язалося з Міністерством закордонних справ Канади, а також з її дочірньою компанією IMAX у Торонто.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у коментарі Крим.Реалії.

«Канада жорстко дотримується режиму кримських санкцій, у нас є якісна, бездоганна взаємодія з нашими партнерами в цих питаннях. Тому ця інформація несподівана і тривожна. Посольство вже зв'язалося з Канадським департаментом закордонних справ, а також з філією IMAX у Торонто. Ми чекаємо прояснення ситуації в найближчі дні. Якщо порушення режиму санкції підтвердиться, розраховуємо, що це буде виправлено швидко і чітко», - пояснив позицію посольства України в Канаді посол Андрій Шевченко.

Також посол зазначив, що Канада послідовно займає позицію невизнання російської юрисдикції в Криму.

Раніше виконуючий обов'язки директора департаменту Америки в Міністерстві закордонних справ України Олександр Шевченко повідомив, що відомство доручило посольству України в Канаді опрацювати питання про діяльність канадського бренду кіноіндустрії IMAX в Криму.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Ялті продовжує свою діяльність кінотеатр, де показують іноземні фільми у форматі IMAX. Фільми демонтують російською мовою.

Раніше повідомлялося, що в Грузії призупинили показ фільмів російською мовою. Російськомовні сеанси припинила найбільша мережа кінотеатрів у країні. Також є дані, що так вчинили всі кінотеатри.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: