Прокурор САП у справі «Роттердам плюс» оскаржує догану

Читать на русском
Верховний суд відкрив провадження за позовом антикорупційного прокурора до кваліфікаційної комісії за винесене їй дисциплінарне покарання.
прокурор САП Ольга Ярова

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Ярова, яка здійснює процесуальне керівництво у справі формули «Роттердам плюс», подала позов до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів за винесену їй догану у зв'язку з участю у форумі лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко «Новий курс України».

За вказаним позовом Касаційний адміністративний суд 1 серпня відкрив провадження і призначив його розгляд на 29 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 12 червня комісія прокурорів притягнула прокурора Ярову до дисциплінарної відповідальності і поклала на неї стягнення у вигляді догани. Як встановила КДКП, прокурор САП Ярова 15 червня 2018 року у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» взяла участь у політичній акції Всеукраїнський форум «Новий курс України». На цьому форумі народний депутат та лідер парламентської фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко фактично представила свою передвиборну програму, як кандидата на посаду президента України. Прокурор мала бейджик, який був однотипний для інших учасників форуму, на якому містився текст «Всеукраїнський форум «Новий курс України», що свідчить про участь Ярової у вказаному форумі, який по своїй суті є політичною акцією.

Із зазначеного випливає, що прокурор взяла участь у політичній акції і таким чином свідомо та публічно продемонструвала свої політичні переконання. Зазначений вчинок Ярової не узгоджується з засадами діяльності прокуратури та вимогами професійної прокурорської етики. Разом з тим, вказана політична акція відбувалася у робочий день, протягом робочого часу, у зв'язку з чим прокурор порушила правила внутрішнього трудового розпорядку. Вивчивши скаргу, комісія прокурорів вирішила притягнути Ярову до дисциплінарної відповідальності та наклала на неї догану. Не погоджуючись із цим, прокурор подала позов до КДКП, в якому просила визнати це рішення комісії протиправним та скасувати його.

Нагадаємо, комісія прокурорів відкрила провадження за скаргою на прокурора САП Ярову за участь у форумі Тимошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: