Комісія оцінить похід прокурора САП на форум Тимошенко

Читать на русском

Комісія прокурорів оцінить похід антикорупційного прокурора Ольги Ярової на політичний форум Юлії Тимошенко.
Ольга Ярова

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила дисциплінарне провадження на прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольгу Ярову у справі «Роттердам плюс» за її похід на форум Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у відповіді члена КДКП Сергія Нечепоренка на скаргу Центру протидії корупції, повідомляє «Слово і Діло».

«Повідомляю, що за результатом розгляду Вашої дисциплінарної скарги про вчинення прокурором Ольгою Яровою дисциплінарного проступку ухвалене рішення про відкриття дисциплінарного провадження», – йдеться в листі.

За інформацією ЦПК, Нечепоренко має у термін не більш ніж 3 місяці провести перевірку. За її результатами уже безпосередньо КДКП вирішить, чи підлягає Ярова притягненню до дисциплінарної відповідальності.

На думку організації, участь прокурора Ярової в передвиборчому форумі Тимошенко є грубим порушенням правил прокурорської етики. Як вказують активісти, закон України «Про прокуратуру» забороняє прокурору належати до політичних партій, брати участь у політичних акціях мітингах і страйках.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник назвав суму можливих збитків від формули «Роттердам плюс». Пізніше в НКРЕКП прокоментували цю заяву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: