ЗМІ розповіли деталі висновку КДКП у справі Холодницького

Читать на русском

Один із членів комісії прокурорів пропонує дати догану головному антикорупційному прокурору.

Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів запропонували притягнути до дисциплінарної відповідальності й дати догану заступнику генерального прокурора-керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому в рамках його дисциплінарної справи.

Про це йдеться у висновку члена КДКП-доповідача у справі головного антикорупційного прокурора Олександра Ковальчука, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на видання INSIDER.

«Пропоную притягнути до дисциплінарної відповідальності заступника генерального прокурора-керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та накласти на нього дисциплінарне стягнення у вигляді догани», – йдеться в документі.

Також у висновку вказується, що скарги генерального прокурора Юрія Луценка та директора НАБУ Артема Ситника є вмотивованими, проте це не може стати підставою для звільнення Холодницького, оскільки стаття закону про керівника САП, що дає вичерпний перелік підстав його звільнення з посади, не містить такої причини.

Крім того, в документі зазначаються фактичні обставини, що підтверджують наявність підстави для звільнення прокурора.

«Водночас абзацом сьомим частини першої статті 141 закону України «Про прокуратуру» встановлено, що звільнення з адміністративної посади заступника генерального прокурора- керівника САП здійснюється генпрокурором за рекомендацією Ради прокурорів України та виключно з підстав, передбачених частиною першою статті 51 цього закону», – йдеться у висновку Ковальчука.

Нагадаємо, Луценко попросив КДКП зняти Холодницького з посад голови САП та його заступника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: