Адвокат екс-директора «Спецтехноекспорту» отримав доступ до документів ДПСУ

Читать на русском
Столичний райсуд надав захиснику колишнього керівника оборонного підприємства доступ до документів прикордонників.

Адвокат колишнього директора державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт» Павла Барбула отримав тимчасовий доступ до документів Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Таке рішення 30 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Оксана Криворот, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, адвокат Барбула подав до суду клопотання про надання доступ до документів Адміністрації Держприкордонслужби, а саме до інформації щодо кількості, проміжків часу та мети перетину громадянином Індії Раджаном Мадху державного кордону України, який був представником компанії Global Marketing SP LTD.

В матеріалах клопотання вказується, що 9 квітня 2009 року була укладена консультаційна угода між «Спецтехноекспортом» та Global Marketing SP LTD, відповідно до умов якої ця фірма зобов'язалась надати послуги щодо просування компанії та її товарів на ринку Індії з метою укладання зовнішньоекономічних контрактів із Міністерством оборони Індії. Згідно із додатковою угодою до зазначеної угоди, «Спецтехноекспорт» зобов'язалось сплачувати Global Marketing SP LTD 20% грошових коштів, що надійдуть на рахунок компанії за контрактами з Міноборони Індії.

За версією слідства, контракт з посередником був розірваний наприкінці 2014 року, послуги посередником не надавались, акти виконаних робіт №127, №137, №147 та №150 не підтверджують господарські операції, не можуть бути підставою для бухобліку, а тому «Спецтехноекспортом» зайво сплачено агенту 2,2 млн доларів протягом 2015-2016 років, внаслідок чого ДП «Завод 410 ЦА» завдано збитків на цю суму.

Разом із цим, як вказує адвокат Барбула, представник компанії Global Marketing SP LTD Раджан Мадху брав участь в переговорах зі «Спецтехноекспортом» щодо підписання консультаційної угоди, а також щодо документів укладених під час проведення перед договірної процедури за даною угодою та на забезпечення виконання такої угоди, складення документів за результатами виконання такої угоди. Також, наскільки відомо стороні захисту, Раджан Мадху ймовірно брав участь у перед договірних процедурах з 2005 року щодо укладення контрактів, угод, договорів, які є предметом досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, та документів, складених за результатами їх виконання, документів спрямованих на забезпечення їх виконання.

Тому адвокат Барбула подав до ДПСУ адвокатський запит з наданням інформації про приїзди Раджана Мадху до України в період 2007-2017 років, проте йому відмовили. У зв'язку з цим адвокат подав аналогічне клопотання до суду. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила.

Нагадаємо, суд залишив заарештованим майно екс-чиновника «Спецтехноекспорту». Також суд зобов'язав НАБУ надати повну експертизу директору СТЕ. Раніше суд продовжив домашній арешт екс-заступника директора СТЕ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: