У ГПУ відмовилися назвати причину передачі справи Березкіна до поліції

Читать на русском

У Генпрокуратурі послалися на процесуальний закон, який регламентує спеціальній порядок доступу до запитуваної інформації.
Станіслав Березкін

У Генеральній прокуратурі України відмовилися назвати причину передачі кримінального провадження за підозрою сина та дочки народного депутата Станіслава Березкіна, а також інших осіб у заволодінні $20 млн кредиту Ощадбанку аграрним холдингом «Креатив» від Національного антикорупційного бюро до Національної поліції.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит журналіста «Слова і Діла».

«Запитувана Вами інформація (щодо причин зміни підслідності у справі Березкіна – ред.), зокрема, стосується правовідносин, які витікають із кримінального процесуального законодавства. Процесуальні закони регламентують спеціальний порядок доступу до інформації, створеної у ході досудового, судового провадження. Відтак надати запитувану інформацію в порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації» немає можливості», – наголошується в листі.

Також у ГПУ додали, що порушене у запиті питання необхідно вирішувати у порядку, визначеному кримінальним процесуальним законодавством України.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко забрав у НАБУ і САП справу Березкіна. Раніше суд не скасував призупинення слідства у справі сина нардепа Березкіна. Також його дочка хотіла оскаржити підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: