Політв'язень Бекіров: «Мені треба вийти, бо помру»

Читать на русском
Едема Бекірова підсадили на інсулін і вливають величезна кількість, посилаючись на протокол лікування.

Стан здоров'я кримськотатарського активіста Едему Бекірова, якого російські окупаційні власті звинувачують у «незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки», стабільно важкий.

Про це на засіданні громадського об'єднання «Кримська солідарність» повідомив адвокат Бекірова Іслям Веліляєв, пише Крим.Реалії, передає Слово і Діло.

«Бекірову дуже погано. Я бачив його вчора: особа отекшее, постійна задишка, бронхи забиті, говорить, що зовсім не відчуває пальців ноги. Його підсадили на інсулін і вливають величезна кількість, посилаючись на протокол лікування. Хоча до затримання він підтримував цукор в крові за допомогою таблеток. З кожним місяцем дозу тільки збільшують, підшлункова залоза вже не витримує, і це крім величезних проблем з серцем», - повідомив адвокат.

За його словами, 14 травня Бекірову повинні були зробити спірографію у лікарні Семашка, що дозволить оцінити ефективність лікування. Однак, заявив адвокат, лікарі затягують процедуру, оскільки не хочуть підтверджувати неспроможність методу лікування.

«Його сили вичерпалися. Едем сказав мені: «Іслям, зроби що-небудь мені треба вийти, інакше я просто помру», - повідомив Веліляєв.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

Нагадаємо, 14 травня Едема Бекірова вивозили з Сімферопольського ізолятора в клініку імені Семашка, де він провів кілька годин.

Зазначимо, Бекірова звинуватили у начебто незаконному придбанні, зберіганні і носінні боєприпасів і вибухових речовин (частина 2 статті 222 і частини 2 статті 222.1 КК РФ). Його затримали 12 грудня 2018 року. Потім підконтрольний суд РФ у Криму його заарештував.

Раніше, український політв'язень Станіслав Клих оголосив голодування. Правозахисник назвала голодування Клиха благанням про допомогу, адресованим новому президенту України Володимиру Зеленському.

«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії й показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави та в анексованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: