Викрита на хабарі сумська суддя досі без підозри

Читать на русском
Викритій півтора місяці тому сумській судді досі не повідомили про підозру, оскільки вона хворіє і не з'являється за повістками.

Викрита 7 червня на «гарячому» суддя Господарського суду Сумської області Надія Спиридонова не з'явилася на виклики до керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького для отримання підозри через хворобу.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомили джерела в правоохоронних органах.

24 липня НАБУ оприлюднило повістку на виклик Спиридової до Холодницького на 26, 29, 30 і 31 липня. Проте, за словами співрозмовників, суддя хворіє і тому не з'являється для вручення підозри.

Як відомо, 7 червня суддю викрили на одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, вона попросила та отримала гроші в обмін на ухвалення рішення у господарській справі в інтересах підприємця. Той звернувся до суду через порушення прав із боку однієї з сільських рад Сумської області в земельному питанні. Однак у відповідь отримав недвозначну пропозицію.

Нагадаємо, підозрюваний САП суддя програв позов до ВРП щодо його відсторонення. Раніше суд обмежив терміни ознайомлення зі справою для закарпатського судді. Також суд скасував арешт майна підозрюваного одеського судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: