Суд залишив заарештованими гроші підозрюваного закарпатського судді

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не зняв арешту з коштів, які були вилучені антикорупційними правоохоронними органами.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд залишив заарештованими 6303 долари, які вилучили детективи Національного антикорупційного бюро за місцем проживання судді Рахівського районного суду Закарпатської області Івану Тулику, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення ще 23 травня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, але саму постанову оприлюднили 15 липня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, 20 березня детективи провели обшук за місцем проживання Тулика і вилучили в нього 6303 долари. Рішенням суду на ці кошти було накладено арешт. Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат судді подала апеляційну скаргу. В апеляції вона вказала, що ці гроші не є предметом та доказом злочину, а також не відповідають критеріям речових доказів. До того ж, за словами адвоката, ці кошти були отримані від продажу транспортного засобу та є спільним майном подружжя, а тому не можуть бути заарештовані з метою збереження для можливої конфіскації.

Вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення.

За версією слідства, за 10 тисяч гривень суддя Тулик погодився розглянути на користь заявника цивільну справу про стягнення боргу. Як вказали в САП, судді інкриміновано вчинення злочину, передбаченого частини 3 статті 368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи дії з використанням наданого йому службового становища.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила підозрюваного САП суддю із Закарпаття. Раніше САП повідомила про підозру судді Івану Тулику, а суд продовжив дію його обов'язків до 22 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: