Суд призначив засідання за обвинуваченням екс-судді Госпсуду

Читать на русском
Харківський райсуд наприкінці липня проведе підготовче засідання за обвинуваченням колишньої судді Господарського суду.

Суд призначив на 30 липня підготовче засідання за обвинуваченням колишньої судді Господарського суду Харківської області Ірини Попович у недостовірно заповненій електронній декларації за 2015 рік.

Таке рішення 13 червня ухвалила колегія суддів Дзержинського районного суду міста Харкова, повідомляє «Слово і Діло».

Так, засідання мало відбутися 13 червня, проте прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав клопотання про здійснення підготовчого засідання в режимі відеоконференції. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і призначив на 30 липня засідання.

За версією слідства, суддя Попович не внесла до декларації за 2015 рік земельну ділянку площею 0,75 га та житловий будинок із будівлями загальною площею 623,40 кв. м, квартиру та машиномісце, що раніше належали фірмі її чоловіка, колишнього прокурора Харкова Євгена Поповича.

Також у НАБУ вказують, що чоловік судді має право користуватися однією квартирою, яка зареєстрована на третю особу, що не вказано в декларації. У детективів є підстави вважати, що екс-прокурор Харкова в 2015 році постійно користувався автомобілем, який також зареєстрований на третю особу й не зазначений у декларації.

Нагадаємо, САП повідомила про підозру у брехні в декларації Попович. Пізніше, НАБУ завершило це розслідувати, а САП скерувала справу до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: