Суд обмежив терміни ознайомлення зі справою для закарпатського судді

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив прохання антикорупційних правоохоронних органів про обмеження термінів ознайомлення зі справою.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд до 26 липня обмежив терміни ознайомлення з розслідуванням детективів Національного антикорупційного бюро судді Рахівського районного суду Закарпатської області Івану Тулику та його адвокатам.

Таке рішення 12 липня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, погодженого Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказував детектив, 2 липня суддя Тулик отримав для ознайомлення матеріали кримінального провадження, які були також надані йому в електронній формі, зокрема, скан-копії всіх трьох томів кримінального провадження, всі відео та аудіо матеріали, а також інформація, надана операторами зв'язку «Київстар» та «Водафон». Проте його захисник жодного разу не з'явився до НАБУ для ознайомлення з матеріалами справи. Таким чином, на думку детектива, захист зволікає з процедурою. У зв'язку з цим правоохоронці просили обмежити йому терміни ознайомлення з розслідуванням.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково.

За версією слідства, за 10 тисяч гривень суддя Тулик погодився розглянути на користь заявника цивільну справу про стягнення боргу. Як вказали в САП, судді інкриміновано вчинення злочину, передбаченого частини 3 статті 368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи дії з використанням наданого йому службового становища.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила підозрюваного САП суддю із Закарпаття. Раніше САП повідомила про підозру судді Івану Тулику, а суд продовжив дію його обов'язків до 22 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: