Як нардепи нової Верховної ради виконували обіцянки в 2014-2019 роках

Читать на русском

«Слуга народу» на дострокових виборах отримує більше 250 місць в парламенті. Ще чотирьом партіям, які проходять – «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська солідарність», «Батьківщини» і «Голос» – дістанеться всього по 20-40 місць. «Слуга народу» на мажоритарних і багатомандатному округах витіснила багатьох досвідчених політиків. «Слово і Діло» сьогодні подивиться, як в 2014-2019 роках виконували обіцянки депутати і чиновники, яким вдалося «проскочити» і вони отримають мандат.

У складі «Опозиційною платформі – За життя» 14 осіб, які були в парламенті минулого скликання. Найбільше обіцянок давали Юрій Бойко і Вадим Рабінович – по 102 – виконати вони змогли 30 і 22 відповідно. У решти депутатів цифри набагато скромніші, у восьме скликання вони йшли за списком «Опозиційного блоку», а у партії провалені майже всі програмні обіцянки.

Будуть в новому парламенті і депутати від «Опоплатформи», яким не вдалося виконати жодної обіцянки – Сергій Дунаєв. Тільки по одній виконали Тарас Козак і Юлія Льовочкіна.

Від «Батьківщини» в нову Раду також пройшли 14 народних депутатів восьмого скликання. Тут лідер за кількістю обіцянок, звичайно, Юлія Тимошенко: вона дала їх 131, виконала – 47 і 61 провалила. Другий номер у списку Сергій Тарута дав 28 обіцянок, виконав – 14 і 8 – провалив. Вадим Івченко дав 71 обіцянку, виконав – 36, провалив – 28.

Від «Європейської солідарності» в парламенті дев'ятого скликання буде 19 вже «ненових» обличь. Серед них п'ятий президент Петро Порошенко, він за час своєї каденції дав 328 обіцянок, виконав – 179, провалив – 148. Другий номер у списку спікер Ради Андрій Парубій, який дав 109 обіцянок, з них реалізував 53 і 37 – провалив. Менше всіх обіцянок дав 18-й номер у списку – колишній заступник глави Адміністрації президента Ростислав Павленко – 3, і всі їх виконав.

Нагадаємо, «Слово і Діло» писало, кого з народних депутатів українці більше не побачать в парламенті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: