З акторів та блогерів – у депутати: в чому загроза для країни

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Наразі найбільша загроза для країни не в тому, що буде монобільшість «Слуги народу», а в тому, що ця більшість у партії, яка не має ані історії, ані досвіду.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров.

«Монобільшість не можна назвати цілковитою загрозою демократії. США живе монобільшістю вже довго. Проблема не в тому, що «Слуга народу» матиме монобільшість, а в тому, що ця монобільшість буде в партії, яка не має ані традицій, ані історії, ані серйозного досвіду. Тому питання в тому, чи не буде там якихось дезінтеграційних рухів», – зазначив Краснопьоров.

За його словами, головна пересторога в тому, чи зможуть включитися люди, які не мали до політики жодного стосунку.

Якість політики може впасти. Відповідно, є кілька варіантів – або контроль цих політиків з іншого боку, або монобільшість, яка неякісно виконує свої повноваження, уточнив він.

Юристи, журналісти та фізруки. Яку освіту здобули нардепи VIII скликанняУ Верховній Раді VIII скликання найбільше економістів, юристів, інженерів, але зустрічаються бухгалтери, екологи, вчителі фізкультури й навіть є один трудовик.

«Добре, що в нас почався перезапуск еліт, системи. Однак у що це виллється? Поки це питання», – додав експерт.

Погано не те, що країна матиме однопартійну більшість, а в тому, що ця більшість ніколи не мала справи з політикою, в цьому ризик. З іншого боку, про Порошенка також говорили, що він довго не протримається, підкреслив він.

За його словами, в ситуації із Зеленським також може скластися, що команда пропрацює рік, а може, що й 5 років.

«Просто ризики високі. Коли немає партійної структури, є люди, які просто організували бізнес чи вели проекти. Їх легко купити, ввести в оману, маніпулювати. Їм потрібен час, щоб набратися досвіду, а часу немає. Вони відразу потрапили на верхівку політики, в цьому найбільша загроза», – резюмував Валентин Краснопьоров.

Яким шляхом поведе Україну «зелений» парламент, читайте в авторській колонці.

Як Зеленський виконує обіцянки протягом другого місяця президентства – на інфографіці. Також ми писали, як працює Офіс президента.

Раніше ми писали, яку освіту здобули нардепи VIII скликання. Деталі - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: