Подальше ув'язнення Павла Гриба призведе до його смерті – батько

Читать на русском
Стан здоров'я ув'язненого в РФ українця Павла Гриба погіршується. Його батько говорить, що хлопець може померти за ґратами.

Обстеження ув'язненого в Росії українця Павла Гриба показало, що динаміка його хвороби негативна і подальше його перебування за ґратами призведе до внутрішньої кровотечі і смерті.

Як пише «Слово і Діло», про це в ефірі Еспресо.TV заявив його батько Ігор Гриб у вівторок, 23 липня.

«Обстеження Павла показує, що динаміка дуже негативна і перебування Павла надалі за ґратами призведе до смерті, тому що в цих нелюдських умовах перебування в колонії, а ще й етапування - це прямий шлях до смерті, тому що відкриється внутрішня кровотеча, і все», - пояснив батько Павла Гриба.

Він також додав, що поки невідомо, куди збираються етапувати його сина.

Ігор Гриб розповів також про зустріч із Володимиром Зеленським: «За тиждень до виборів у нас була зустріч із президентом. Там озвучили всю проблематику і всі пропозиції, які напрацьовані нами за ці роки. Чекаємо реакції від Офісу президента».

Сьогодні Верховний суд РФ визнав «законним» вирок Павлу, засудженому в Росії на шість років колонії за нібито заклики до тероризму.

Нагадаємо, російський суд 22 березня засудив Гриба до шести років колонії загального режиму за звинуваченням у пособництві тероризму.

МЗС України також висловило протест Росії у зв'язку з рішенням суду в цій справі й вимагає «негайно скасувати незаконний вирок у справі Павла Гриба, надати постійний медичний супровід, забезпечити його звільнення і безперешкодне повернення в Україну».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: